O nás

AVECELL® je veterinární sekce Medicínského centra Praha, v němž se tým odborníků zaměřuje na výzkum a využití nových metod léčby pomocí aplikace kmenových buněk ve veterinární medicíně.

Medicínské centrum Praha je nestátní zdravotnické zařízení se zaměřením na klinickou a experimentální medicínu. Jeho zakladatel a koordinátor, MUDr. Radek Klubal, spatřuje budoucnost medicíny v regeneračním potenciálu kmenových buněk a v dalším rozvoji v oblasti genetiky. Proto pod jeho vedením vzniklo unikátní laboratorní zázemí Medicínského centra. Laboratoře disponují prostory s vyšší třídou čistoty, kde probíhá za přísných aseptických podmínek a s využitím nejmodernějších technologií zpracování a výroba veterinárního léčivého přípravku Avecell® s obsahem kmenových buněk, které jsou určeny pro psy, kočky, koně a ve specifických případech pro některá exotická zvířata s různými zdravotními potížemi.

Jsme držiteli povolení Ústavu pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) k výrobě přípravků z kmenových buněk odebraných z kostní dřeně (rok 2015) a tukové tkáně (rok 2021) určených pro autologní použití. Naše individuálně vyráběné léčivé přípravky z vlastních buněk zvířete lze s úspěchem využít při různých indikacích. Tyto buňky lze také zamrazit a mít připravené pro budoucí možnou / opakovanou aplikaci.

V současné době aktivně pracujeme na registraci buněčného přípravku pro alogenní použití, což znamená využití buněk od pečlivě vybraného dárce.

2011
2015
2021
2021
od 2022
Vznik projektu Avecell
Povolení ÚSKVBL pro výrobu buněčného přípravku pro autologní použití (kmenové buňky z kostní dřeně)
Izolace kmenových buňek z tukové tkáně
Zamrazení kmenových buněk
Léčba koní, psů a koček, pravidelné workshopy

Náš tým

MUDr. Radek Klubal

Garant projektu

Přední český odborník v oblasti imunologie. Je zakladatelem Medicínského centra Praha a garantem projektu Avecell.

Ing. Anežka Klubalová

Vedoucí laboratoře

Jako kvalifikovaná osoba pro výrobu léčivých přípravků dohlíží na celý proces výroby a kontroly jakosti VLP Avecell®.

MVDr. Mária Vinczeová

Veterinární lékař

Veterinární lékařka s dvouletou zkušeností ve výzkumu a výrobě léčivých přípravků s obsahem kmenových buněk pro psy, kočky a koně.

Marika Karpf, MSc.

Business Development Manager

Srdcem i duší obchodní manažerka specializující se na rozvoj humánní i veterinární medicíny.

 

Naše laboratoř

Kvalita, účinnost a bezpečnost našeho veterinárního léčivého přípravku Avecell® je pro nás na prvním místě.

Výroba přípravku Avecell® probíhá ve špičkové laboratoři Medicínského centra Praha, v čistých prostorách splňujících normy GMP (Good Manufacturing Practice), za aseptických podmínek. Při výrobě používáme přístroje a materiály s mezinárodní certifikací, striktně odpovídající předpisům Evropské unie a ÚSKVBL. Naši laboranti bedlivě dodržují veškeré platné legislativní normy. Od použitého materiálu, až po jednotlivé fáze výrobního procesu, vše podléhá průběžné kontrole a testování. Hotové produkty procházejí přísnou výstupní kontrolou.

Všechna tato opatření umožňují garantovat, že každý náš produkt splňuje nejvyšší standardy kvality. Standardizované výrobní postupy průběžně inovujeme tak, aby držely krok s nejnovějšími vědecko-výzkumnými poznatky.

Kontaktujte nás

Neváhejte se na nás obrátit v případě jakýchkoliv dotazů souvisejících s léčbou Avecell®.

Dotazy ze strany majitelů zvířat či veterinárních lékařů řešíme přednostně e-mailem na adrese info@avecell.cz, případně telefonicky na čísle +420 270 003 562 (pracovní dny 8:00–17:00).